Allemaal naar Dwingeloo

zomerkamp-201501_800zomerkamp-201501_800
zomerkamp-201501_800

Hoe krijg je 30 Scouts met hun complete kampeeruitrusting, bagage voor een week en 30 fietsen efficiënt naar hun zomerkamp in Dwingeloo? Met een citytrailer van De Rooy Transport uit ’t Goy.

Scouting Ben Labre uit De Bilt kent een lange traditie om met een vrachtwagen op zomerkamp te gaan. Normaal gesproken rijdt één van de bestuursleden de truck maar dat ging dit jaar niet. Gelukkig sprong De Rooy Transport uit ’t Goy in de bres en stelde één van hun twee nieuwe citytrailers en een chauffeur ter beschikking. Op die manier konden de scouts toch opgewekt aan hun zomerkamp beginnen. Terwijl chauffeur André van Galen supervisie hield op het laden, sleepten ouders en scouts alle uitrusting naar de truck. Een heel karwei want Ben Labre kampeert nog op de traditionele manier met zware canvastenten en veldkeukens die met palen en touw in elkaar gepionierd worden.

Normaal gesproken fietsen de Verkenners naar hun zomerkamp. Maar vanwege de afstand én het feit dat er dit jaar nogal wat jongere leden bij zijn, vond de leiding de 140 kilometer toch wat te gortig. Daar bood de citytrailer uitkomst. Met zijn ruime laadvermogen en dubbelbestuurde assen bleek die uitermate geschikt om zowel kampeeruitrusting, fietsen, scoutkarren en bagage af te leveren bij het kampeerterrein dat normaal gesproken alleen met een bakwagen goed te bereiken is. Dat de hele zijkant snel via klapdeuren toegankelijk is, maakte het laden extra makkelijk.

“Normaal gesproken doen we dit niet zo gauw,” aldus directeur Peter de Rooij. “Maar in geval van nood moet je wel eens even bijspringen. Ik vind dat dat hoort bij je invulling van Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen. Bovendien is de scouting in Nederland echt zo’n instelling die met een minimaal budget heel veel kinderen blij maakt. Dat heeft voor mij ook meegespeeld.”

Komende zaterdag rijdt André het hele zomerkamp weer terug naar De Bilt.