Innovatief duurzaam transport

Behoud van het goede en streven naar het betere.

Omdat stilstand achteruitgang is.

Behoud van het goede en streven naar het betere. Dat is de manier waarop de Rooy Transport continu innoveert en verbetert.

Ad de Rooy
Ad de Rooy
Directeur Operations
Partnerlogo's overzicht

Eigen opslag zonnenergie.

Met een eigen opslag zorgen we voor een bedrijfszekere inzet van elektrische trucks. Ook met een energienet dat meer en meer belast. Als onderdeel van kunnen snelladen zonder afhankelijkheid van wat 'het net' kan leveren hebben we een eigen opslag van opgewekte zonnestroom.

De snelladers maken gebruik van deze energieopslag zodat met maximale zelfstandigheid kunnen laden.

Duurzaam transport batterij container

Alles in 1 Energieplatform.

de Rooy transport zonne energie systeem

Opslaan zonne-energie
+ extra zonnepanelen mogelijk

Behoud huidige netaansluiting

Inzet van energieopslagsysteem (ESS) op energiemarkten

Extra laadpunten installeren is mogelijk

Snelladers halen vermogen direct uit energieopslagsysteem

Zonne-energie wordt direct opgeslagen n energieopslagsysteem

Maximale inzet van zonnepanelen.

De complete daken  van onze loodsen in 't Goy én Houten zijn van zonnepanelen. In totaal 7.000 m2. Hiermee voorzien we niet alleen in het normale energieverbruik, maar ook onze elektrische voertuigen opladen.

Zonnepanelen de Rooy transport
Duurzaam transport bio LNG

Bio-LNG.

Bio-Liquefied Natural Gas is lokaal geproduceerde brandstof die gewonnen wordt uit biogas van afvalstromen zoals organisch huishoudelijk afval, slib, mest of landbouwafval. Dit biogas wordt opgewaardeerd en vervolgens vloeibaar gemaakt tot Bio-LNG, bestaande uit bijna 100% methaan. Door brandstof te produceren uit afval draagt het bij aan een circulaire economie.

Bio-LNG geeft mogelijkheden om een belangrijke bijdrage te leveren aan de Zero Emissions- EU doelstelling. Een LNG-truck reduceert tot 80% CO2 uitstoot in vergelijk met diesel.

100% CO2-reductie

Nu beschikbaar

Onbeperkte blend samenstellingen

Draagt bij een circulaire economie

Waardecreatie uit afval

Modern wagenpark.

Het gebruik van zuinige voertuigen en transportmiddelen met lage emissie (Euro 5 of  6 voertuigen of voertuigen met EEV-norm).

Wagenpark de Rooy transport
de truck van de Rooy transport

Greendriver.

Met Greendriver monitoren, begeleiden, trainen en corrigeren we continu voor het duurzaam verbeteren van onze diensten.

Meer services

Wagenpark

Het gevarieerde duurzame wagenpark biedt u een breed scala aan vervoersmogelijkheden.

Logistieke diensten en warehousing

Samenvatting Logistieke diensten en warehousing

Duurzame logistiek dienstverlener

Dit maakt de Rooy Transport tot de duurzaamste logistieke dienstverlener van Nederland.

Duurzame stadsdistributie

Van een enkele pallet tot ongewone maten, we regelen het! De ene dag afgehaald op elke huisadres afgeleverd. Ook in de binnensteden.

Benelux distributie

Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Nederland en België gelost. Dus binnen 24 uur. Ook in binnensteden.

Europese netwerk distributie

Van een enkele pallet tot incourante maten, we regelen het! Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Europa gelost. Dus binnen 24 uur.

De Rooy Transport neemt deel aan het Rotary Truck Festival

Zaterdag 29 juni was de Rooy Transport we aanwezig bij het Rotary Truck Festival, gehouden bij Expo Houten. Dit evenement, dat al jarenlang een geliefde traditie is, was voor ruim 80 jongeren met een verstandelijke beperking en hun begeleiding een dag vol activiteiten.

De nieuwe laadpas van TVM

Ontdek de baanbrekende TVM laadpas, onthuld op het Zero Emissie Event 2024, die elektrische vrachtwagens laat samenwerken en de duurzaamheid in de transportsector bevordert.

De Rooy Transport opgenomen in nieuwe editie HUB

We zijn trots om aan te kondigen dat de Rooy Transport opgenomen is in de nieuwste editie van HUB, gepubliceerd door TLN! In deze editie is er aandacht voor de elektrificatie van het wagenpark. Als koploper op het gebied van duurzaam transport. Benieuwd geworden hoe wij de stap hebben gezet naar een volledig elektrisch wagenpark?…

Bezoek Utrechtse wethouder Eva Oosters aan hub

Deze week organiseerden Transport en Logistiek Nederland en evofenedex een werkbezoek voor de Utrechtse wethouder Eva Oosters bij TLN-regiobestuurder de Rooy Transport – Logistiek. Peter en Priscilla de Rooy.

Energienet vol?

Het stroomnet piept en kraakt in haar voegen; het kan de snelle ontwikkelingen niet bijhouden. De regio Utrecht / Houten staat ‘op zwart’, dat wil zeggen geen enkele ruimte voor uitbreiding. Met nog een nieuwe (de zesde!) volledig elektrische vrachtwagen op komst een extra uitdaging!

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

de Rooy Transport boom

Wat kunnen we voor u doen?