Innovatief duurzaam transport

Behoud van het goede en streven naar het betere.

Omdat stilstand achteruitgang is.

Behoud van het goede en streven naar het betere. Dat is de manier waarop de Rooy Transport continu innoveert en verbetert.

Ad de Rooy
Ad de Rooy
Directeur Operations
Partnerlogo's overzicht

Eigen opslag zonnenergie.

Met een eigen opslag zorgen we voor een bedrijfszekere inzet van elektrische trucks. Ook met een energienet dat meer en meer belast. Als onderdeel van kunnen snelladen zonder afhankelijkheid van wat 'het net' kan leveren hebben we een eigen opslag van opgewekte zonnestroom.

De snelladers maken gebruik van deze energieopslag zodat met maximale zelfstandigheid kunnen laden.

Duurzaam transport batterij container

Alles in 1 Energieplatform.

de Rooy transport zonne energie systeem

Opslaan zonne-energie
+ extra zonnepanelen mogelijk

Behoud huidige netaansluiting

Inzet van energieopslagsysteem (ESS) op energiemarkten

Extra laadpunten installeren is mogelijk

Snelladers halen vermogen direct uit energieopslagsysteem

Zonne-energie wordt direct opgeslagen n energieopslagsysteem

Maximale inzet van zonnepanelen.

De complete daken  van onze loodsen in 't Goy én Houten zijn van zonnepanelen. In totaal 7.000 m2. Hiermee voorzien we niet alleen in het normale energieverbruik, maar ook onze elektrische voertuigen opladen.

Zonnepanelen de Rooy transport
Duurzaam transport bio LNG

Bio-LNG.

Bio-Liquefied Natural Gas is lokaal geproduceerde brandstof die gewonnen wordt uit biogas van afvalstromen zoals organisch huishoudelijk afval, slib, mest of landbouwafval. Dit biogas wordt opgewaardeerd en vervolgens vloeibaar gemaakt tot Bio-LNG, bestaande uit bijna 100% methaan. Door brandstof te produceren uit afval draagt het bij aan een circulaire economie.

Bio-LNG geeft mogelijkheden om een belangrijke bijdrage te leveren aan de Zero Emissions- EU doelstelling. Een LNG-truck reduceert tot 80% CO2 uitstoot in vergelijk met diesel.

100% CO2-reductie

Nu beschikbaar

Onbeperkte blend samenstellingen

Draagt bij een circulaire economie

Waardecreatie uit afval

Modern wagenpark.

Het gebruik van zuinige voertuigen en transportmiddelen met lage emissie (Euro 5 of  6 voertuigen of voertuigen met EEV-norm).

Wagenpark de Rooy transport
de truck van de Rooy transport

Greendriver.

Met Greendriver monitoren, begeleiden, trainen en corrigeren we continu voor het duurzaam verbeteren van onze diensten.

Meer services

Wagenpark

Het gevarieerde duurzame wagenpark biedt u een breed scala aan vervoersmogelijkheden.

Logistieke diensten en warehousing

Samenvatting Logistieke diensten en warehousing

Duurzame logistiek dienstverlener

Dit maakt de Rooy Transport tot de duurzaamste logistieke dienstverlener van Nederland.

Duurzame stadsdistributie

Van een enkele pallet tot ongewone maten, we regelen het! De ene dag afgehaald op elke huisadres afgeleverd. Ook in de binnensteden.

Benelux distributie

Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Nederland en België gelost. Dus binnen 24 uur. Ook in binnensteden.

Europese netwerk distributie

Van een enkele pallet tot incourante maten, we regelen het! Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Europa gelost. Dus binnen 24 uur.

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom ‘groen’, de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

‘Houten On Stage’ is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.

De Rooy Transport ontvangt vierde ster

De Rooy heeft de vierde ster mogen ontvangen van Lean & Green voor haar inzet om haar CO2 uitstoot drastisch te verminderen.

de Rooy Transport boom

Wat kunnen we voor u doen?