Nieuws en updates

Bijdrage aan het ‘Groenboek’ van TLN

Groenboek TLN 2022

Op 9 december 2022 j.l. heeft TLN voorzitter Elisabeth Post het ‘Groenboek’ overhandigt aan Staatsecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Met dit Groenboek heeft TLN praktijkverhalen gebundeld om de politiek duidelijk te maken welke belemmeringen ondernemers tegenkomen op de weg naar een duurzame bedrijfsvoering. TLN doet hiermee een klemmend beroep op de politiek: de transitie gaan niet snel genoeg! De logistieke dienstverleners willen verduurzamen, maar lopen in de dagelijkse praktijk tegen allerlei problemen aan, die in dit Groenboek worden weergegeven met mogelijke oplossing waar de overheid bij kan helpen.

Ook wij als de Rooy Transport hebben een bijdrage geleverd aan dit Groenboek. Op pagina 64 en 65 vindt u ons verhaal.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Het complete boek lees u hier

De Rooy Transport neemt deel aan het Rotary Truck Festival

Zaterdag 29 juni was de Rooy Transport we aanwezig bij het Rotary Truck Festival, gehouden bij Expo Houten. Dit evenement, dat al jarenlang een geliefde traditie is, was voor ruim 80 jongeren met een verstandelijke beperking en hun begeleiding een dag vol activiteiten.

De nieuwe laadpas van TVM

Ontdek de baanbrekende TVM laadpas, onthuld op het Zero Emissie Event 2024, die elektrische vrachtwagens laat samenwerken en de duurzaamheid in de transportsector bevordert.

De Rooy Transport opgenomen in nieuwe editie HUB

We zijn trots om aan te kondigen dat de Rooy Transport opgenomen is in de nieuwste editie van HUB, gepubliceerd door TLN! In deze editie is er aandacht voor de elektrificatie van het wagenpark. Als koploper op het gebied van duurzaam transport. Benieuwd geworden hoe wij de stap hebben gezet naar een volledig elektrisch wagenpark?…

Bezoek Utrechtse wethouder Eva Oosters aan hub

Deze week organiseerden Transport en Logistiek Nederland en evofenedex een werkbezoek voor de Utrechtse wethouder Eva Oosters bij TLN-regiobestuurder de Rooy Transport - Logistiek. Peter en Priscilla de Rooy.

Energienet vol?

Het stroomnet piept en kraakt in haar voegen; het kan de snelle ontwikkelingen niet bijhouden. De regio Utrecht / Houten staat 'op zwart', dat wil zeggen geen enkele ruimte voor uitbreiding. Met nog een nieuwe (de zesde!) volledig elektrische vrachtwagen op komst een extra uitdaging!

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?