Duurzame stadsdistributie

Van deur tot deur

Last mile delivery: stadsdistributie

Goede stadsdistributie vraagt een specifieke werkwijze. Stadscentra hebben steeds vaker milieuzones. Als gevolg hiervan moeten de voertuigen aan de hoge milieueisen voldoen. Ook is laden & lossen van ons wagenpark vaak alleen binnen bepaalde tijden toegestaan, de "venstertijden", en zijn grote trucks en/of trailers niet toegestaan.

Onze werkwijze en ons wagenpark zijn perfect afgestemd op de eisen van vandaag en morgen die u én de overheid vragen. Zodat we uw leveringen in overeenstemming met afspraak afleveren.

Ad de Rooy
Ad de Rooy
Directeur Operations
Partnerlogo's overzicht
Een aanspreekpunt

Korte lijnen

U heeft altijd contact met uw vaste aanspreekpunt. Gewoon 030 6346777 bellen of een e-mail sturen.

maximale beladingsgraad

Minimale uitstoot

Door combineren van diverse ladingen zijn er minder ritten. En dat zorgt voor een minder uitstoot.

Handig en groen

Elektrische voertuigen

De kleine elektrische bakwagens rijdend op onze eigen opgewekte stroom geven 0% uitstoot van schadelijke stoffen. Én kunnen we goed manoeuvreren in de stad.

Duurzame stadsdistributie

Door afspraken met leveranciers over aanlevering of het op voorraad houden van goederen, maar ook data-uitwisseling, maken wij om leveringen van verschillende leveranciers en transporteurs te combineren. Het aantal ritten wat nodig is in de binnenstad daalt hiermee drastisch. De voordelen zijn duidelijk: minder ritten, minder uitstoot, minder overlast én voordeliger.

U als opdrachtgever en ontvanger bent altijd exact op de hoogte van de status en plaats van de zending.

Elektrisch opladen truck de Rooy transport
Logistieke Hub in Houten de Rooy transport

Hub functie

Vanuit onze Hub functie in 't Goy verzamelen we zendingen van diverse leveranciers en bundelen deze tot één zending. Het voordeel is dat de ontvanger alle bestellingen in een keer bij krijgt. En dus meerdere malen over de dag verspreidt maar elke dag nog hetzelfde moment.

Voordelen voor de ontvanger zijn heel veel: zo hoeft de expeditiedeur alleen één keer kopen, het kost mijn minder tijd en belevering geeft veel minder overlast voor de omgeving.

Dit maakt de Rooy tot dé duurzame logistieke dienstverlener

Een duurzame bedrijfsvoering is in werkelijk alle bedrijfsprocessen doorgevoerd. Het Greendriver concept is gericht op het verduurzamen van de organisatie, berijders en wagenpark. Onderdelen van het Greendriverconcept zijn:

 • Lager brandstofverbruik

  Lagere CO2 uitstoot

 • Duurzame energieopwekking en -opslag

  Met een groot aantal zonnepanelen

 • Efficiëntere planning

  Minder ritten = minder uitstoot

 • Integrale aanpak

  Van energiezuinige verlichting tot minder woon-werk verkeer

 • 100% elektrische vrachtwagens

  Wij werken met 100% elektrische vrachtwagens, geladen door onze zonnepanelen.

 • Verhogen beladingsgraad

  Dat voorkomt lege en onnodige kilometers

 • Opleiding en training

  Chauffeurs krijgen trainingen in het rijden met minimaal brandstofverbruik

 • Alternatieve brandstoffen

  Wij werken o.a. met aardgas (LNG) aangedreven trucks en TRAXX/HVO dieselbrandstof

 • Bewezen resultaten

  Onze inspanningen realiseren tientallen % minder uitstoot van CO2 en NOx

Zelf in de regio Utrecht en Houten

Palletvervoer of bijzondere maten vervoeren naar stadscentra? Geen probleem bij de Rooy. Uw goederen worden in de binnenstad uitgeleverd, waarbij we uiteraard voldoen aan de gelende met milieuzones en eisen aan geluid en uitstoot. Wij verzorgen voor stadsdistributie in:

O.a. Houten, Nieuwegein, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Zeist en Amersfoort.

emissieloze-stadsdistributie de rooy transport
Wagenpark de Rooy transport

Met duurzaam partnernetwerk door heel Nederland.

Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Nederland en België gelost. Dus binnen 24 uur. Ook in binnensteden. Dat doen snel, betrouwbaar en duurzaam met onze partners van Netwerk Benelux

Logo Netwerk Benelux

Meer services

Wagenpark

Het gevarieerde duurzame wagenpark biedt u een breed scala aan vervoersmogelijkheden.

Logistieke diensten en warehousing

Samenvatting Logistieke diensten en warehousing

Duurzame logistiek dienstverlener

Dit maakt de Rooy Transport tot de duurzaamste logistieke dienstverlener van Nederland.

Benelux distributie

Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Nederland en België gelost. Dus binnen 24 uur. Ook in binnensteden.

Europese netwerk distributie

Van een enkele pallet tot incourante maten, we regelen het! Van een tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Europa gelost. Dus binnen 24 uur.

De Rooy Transport neemt deel aan het Rotary Truck Festival

Zaterdag 29 juni was de Rooy Transport we aanwezig bij het Rotary Truck Festival, gehouden bij Expo Houten. Dit evenement, dat al jarenlang een geliefde traditie is, was voor ruim 80 jongeren met een verstandelijke beperking en hun begeleiding een dag vol activiteiten.

De nieuwe laadpas van TVM

Ontdek de baanbrekende TVM laadpas, onthuld op het Zero Emissie Event 2024, die elektrische vrachtwagens laat samenwerken en de duurzaamheid in de transportsector bevordert.

De Rooy Transport opgenomen in nieuwe editie HUB

We zijn trots om aan te kondigen dat de Rooy Transport opgenomen is in de nieuwste editie van HUB, gepubliceerd door TLN! In deze editie is er aandacht voor de elektrificatie van het wagenpark. Als koploper op het gebied van duurzaam transport. Benieuwd geworden hoe wij de stap hebben gezet naar een volledig elektrisch wagenpark?…

Bezoek Utrechtse wethouder Eva Oosters aan hub

Deze week organiseerden Transport en Logistiek Nederland en evofenedex een werkbezoek voor de Utrechtse wethouder Eva Oosters bij TLN-regiobestuurder de Rooy Transport – Logistiek. Peter en Priscilla de Rooy.

Energienet vol?

Het stroomnet piept en kraakt in haar voegen; het kan de snelle ontwikkelingen niet bijhouden. De regio Utrecht / Houten staat ‘op zwart’, dat wil zeggen geen enkele ruimte voor uitbreiding. Met nog een nieuwe (de zesde!) volledig elektrische vrachtwagen op komst een extra uitdaging!

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

de Rooy Transport boom

Wat kunnen we voor u doen?