Greendriver

Ons integrale programma voor duurzaam transport

Transport groen maken.

Via het Greendriver project monitoren, begeleiden, trainen en corrigeren we continu onze organisatie voor het duurzaam verbeteren van onze processen. Bewuster rijden en beter anticiperen op het verkeer leidt, naast een lager brandstofverbruik, ook tot minder schades. Met aantoonbaar resultaat.

Peter de Rooy
Peter de Rooy
Algemeen directeur
Partnerlogo's overzicht

Integrale aanpak.

Greendriver logo

De Rooy Transport onderschrijft de voordelen van een schoner milieu. Speerpunt van beleid is om het Greendriverconcept, met al zijn voordelen, te omarmen. Via het Greendriverproject monitoren, begeleiden, trainen en corrigeren we continu onze organisatie voor het duurzaam verbeteren van onze processen. Bewuster rijden en beter vooruitlopen op het verkeer leidt, naast een lager brandstofverbruik, ook tot minder schades.

Chauffeur van de Rooy Transport
 • Lager brandstofverbruik

  Afname van de CO2-uitstoot door verminderen van brandstofverbruik

 • Minder CO2

  Afname van CO2-uitstoot door keuze voor Groengas (CNG)

 • Verhogen beladingsgraad

  Minder CO2 door het verhogen van de beladingsgraad

 • Minder kilometers maken

  Door een uitgekiende planning minder kilometers maken

 • Verbeteren prijs/prestatie

  Continue verbetering van onze prijs/prestatie

 • Verhogen veiligheid

  Veiliger kilometers is beter voor onze medewerkers, medeweggebruikers en materiaal

 • Bewezen resultaten

  Meer dan 20% CO2 reductie is al gerealiseerd.

Behaalde resulaten

 • Minder CO2 uitstoot

  In 5 jaar tijd realiseerde we een CO2 reductie van 48% per pallet.

 • Zonne-energie

  90% van benodigde elektriciteit wekken we zelf op.

 • Minder schades

  Een schadereductie van 20% geeft minder herstelkosten en uitstoot

 • Zorg voor mensen

  Een ziekteverzuim van slechts 5%, met een branchegemiddelde van 9%.

Fijnmazige palletdistributie in Benelux

De Rooy Transport is het logistieke bedrijf voor uw fijnmazige palletdistributie. Van één tot enkele pallets worden de ene dag afgehaald en de volgende dag overal in Nederland en België gelost. Dus binnen 24 uur en óók in binnensteden.

de Rooy transport pallet distributie
Europese Distributie de Rooy transport

Netwerk distributie door heel Europa

De Rooy Transport kan voor u pallets, deelpartijen en complete ladingen vervoeren, hoe en wanneer u dat maar wilt. Er is een hoge verbindingsfrequentie van en naar alle Europese bestemmingen.
We bieden u vaste transittijden naar alle door u gewenste landen en bestemmingen. Dit laatste is ook mogelijk omdat we alle wettelijke regels en werkwijzen kennen. Uw zending is bij ons in goede handen en zal dan ook geen onnodige vertragingen oplopen.

Koppelingen met SAP & Navision

Door de integratie van Navision en SAP met Greendriver kunnen we logistieke en financiële processen optimaliseren. Door deze systemen te integreren met ons eigen logistieke systeem kunnen we real-time tracking en tracing mogelijk maken, waardoor we nauwkeurige en tijdige leveringen kunnen garanderen. Tevens geeft de datakoppeling inzicht in de 'footprint' van de lading en daarmee de besparing in vergelijk met meer conventioneel transport.

Meer duurzaam

Innovatief duurzaam transport

Behoud van het goede en streven naar het betere. Dat is de manier waarop de Rooy Transport continu innoveert en verbetert.

Integrale duurzame aanpak

Onze integrale aanpak gaat om alle activiteiten uitgevoerd binnen de Rooy Transport.

Verlaging emissie

De afgelopen jaren hebben wij onze CO2 en NOx uitstoot verlaagd. Onze bijdrage aan uw kleinere footprint.

Duurzame stadsdistributie

Van een enkele pallet tot ongewone maten, we regelen het! De ene dag afgehaald op elke huisadres afgeleverd. Ook in de binnensteden.

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom ‘groen’, de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

‘Houten On Stage’ is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.

de Rooy Transport boom

Wat kunnen we voor u doen?