Historie, missie en visie

Waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan.

Historie, missie en visie.

Familiebedrijf pur sang

In de jaren zestig starten Jan en Riek de Rooy met het transport van vooral groente en fruit. In de zeventiger jaren gingen de drie broers ook in het bedrijf werken, en ontwikkelde het eerder kleine familiebedrijf zich tot een volwaardige logistiek dienstverlener met in totaal bijna negentig medewerkers, een opslag-/overslagcapaciteit van meer dan 12.000 m² en een zeer modern wagenpark.

Peter de Rooy
Peter de Rooy
Directeur
Partnerlogo's overzicht

Missie

Als familiebedrijf is de Rooy Transport een logistieke dienstverlener die kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. Dat uit zich in een zo goed mogelijke service dankzij betrokken medewerkers met een up-to-date vakkennis. De Rooy Transport staat voor milieubewust ondernemerschap (MVO), waarbij continu mens en leefomgeving centraal staan in woord én daad.
Logistics with a green drive!

Visie

Als maatschappelijk betrokken logistieke dienstverlener, staan we voor vakkennis, kwaliteit en service als vaste waarden. Veranderingen in markt, aanbod, vraag en regelgeving zijn continue. We blijven ons continue inzetten voor de toekomst van ons bedrijf. Door te investeren in opleiding, bedrijfsmiddelen en technologie. Hiervoor beschikken we over een passende financiële onderbouwing met passende groei en winstgevendheid.

Persoonlijke aandacht zorgt voor loyale klanten

Klantgedreven

Het verschil maken als er erop aankomt. Dát zijn de momenten van de waarheid.

maximale efficiency

Duurzaam

Door combineren van diverse ladingen zijn er minder ritten. En dat zorgt voor een minder uitstoot.

Intern en extern

De mens staat centraal

Mensen doen zaken met mensen. Daarom zetten we de de mensen centraal, zowel onze medewerkers als klanten.

Meer over onze aanpak.

Intakegesprek

Een goed begin is het halve werk. Ter plaatse lopen we met u de werkprocessen, locaties en aandachtspunten door.

Maatschappelijk betrokken

De wereld is groter dan de resultatenrekening. We zijn ons sterk bewust van onze maatschappelijke rol. In woord én in daad.

Korte lijnen

Behandel klanten zoals je zelf behandeld wilt worden. Noem het een open deur. Maar bij De Rooy Transport zit het in de genen.

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom ‘groen’, de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

‘Houten On Stage’ is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.

De Rooy Transport ontvangt vierde ster

De Rooy heeft de vierde ster mogen ontvangen van Lean & Green voor haar inzet om haar CO2 uitstoot drastisch te verminderen.

de Rooy Transport boom

Wat kunnen we voor u doen?