Historie, missie en visie

Waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan.

Historie, missie en visie.

Familiebedrijf pur sang

In de jaren zestig starten Jan en Riek de Rooy met het transport van vooral groente en fruit. In de zeventiger jaren gingen de drie broers ook in het bedrijf werken, en ontwikkelde het eerder kleine familiebedrijf zich tot een volwaardige logistiek dienstverlener met in totaal bijna negentig medewerkers, een opslag-/overslagcapaciteit van meer dan 12.000 m² en een zeer modern wagenpark.

Peter de Rooy
Peter de Rooy
Directeur
Partnerlogo's overzicht

Missie

Als familiebedrijf is de Rooy Transport een logistieke dienstverlener die kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. Dat uit zich in een zo goed mogelijke service dankzij betrokken medewerkers met een up-to-date vakkennis. De Rooy Transport staat voor milieubewust ondernemerschap (MVO), waarbij continu mens en leefomgeving centraal staan in woord én daad.
Logistics with a green drive!

Visie

Als maatschappelijk betrokken logistieke dienstverlener, staan we voor vakkennis, kwaliteit en service als vaste waarden. Veranderingen in markt, aanbod, vraag en regelgeving zijn continue. We blijven ons continue inzetten voor de toekomst van ons bedrijf. Door te investeren in opleiding, bedrijfsmiddelen en technologie. Hiervoor beschikken we over een passende financiële onderbouwing met passende groei en winstgevendheid.

Persoonlijke aandacht zorgt voor loyale klanten

Klantgedreven

Het verschil maken als er erop aankomt. Dát zijn de momenten van de waarheid.

maximale efficiency

Duurzaam

Door combineren van diverse ladingen zijn er minder ritten. En dat zorgt voor een minder uitstoot.

Intern en extern

De mens staat centraal

Mensen doen zaken met mensen. Daarom zetten we de de mensen centraal, zowel onze medewerkers als klanten.

Meer over onze aanpak.

Intakegesprek

Een goed begin is het halve werk. Ter plaatse lopen we met u de werkprocessen, locaties en aandachtspunten door.

Maatschappelijk betrokken

De wereld is groter dan de resultatenrekening. We zijn ons sterk bewust van onze maatschappelijke rol. In woord én in daad.

Korte lijnen

Behandel klanten zoals je zelf behandeld wilt worden. Noem het een open deur. Maar bij De Rooy Transport zit het in de genen.

Samenwerking Lysenko-koor en Rotary Club Houten Castellum voor Oekraïne.

Dankzij inzet van verschillende Houtense partijen kon een groot aantal theaterstoelen naar Dolyna, Oekraïne vervoerd worden.

De Rooy Transport doet mee aan Houtense Truckersdag nieuwe stijl

Zaterdag 1 juli vond er weer een Truckersdag plaatst in Houten, dit keer de eerste versie van de ‘nieuwe stijl’. Niet meer alleen vrachtwagens maar dit jaar ook sportwagens waar de mensen een rondje in konden meerijden.

Koninklijk onderscheiden

Dit jaar heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om Ad de Rooij en Peter de Rooij een Koninklijke onderscheiding te geven voor hun bijzondere verdiensten die zij hebben vervuld voor de (Goyse) samenleving.

Verkeersles dode hoek voor basisschoolleerlingen

De afgelopen weken heeft De Rooy Transport dode hoeken lessen verzorgd voor de gemeente Houten, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Heel Houten danst voor Turkije en Syrië

Ook de Rooy draagt haar steentje bij om geld in te zamelen voor de slachtoffers van Turkije en Syrië, al het ingezamelde geld gaat naar Giro 555.

Van Dijk Utrecht levert eerste elektrisch Volvo FM trekker af

Verdere verduurzaming van ons transport met de vandaag afgeleverde eerste elektrische Volvo FM trekker.

Alle goeds voor 2023!

De directie van de Rooij Transport wens iedereen hele fijne kerstdagen toe en voor het nieuwe jaar alle goeds. Laten we samen proosten op een mooi 2023!

Rond on Ice

Het kan weer: schaaten op het plein van Het Rond in Houten. Ook dit jaar verzorgen we de opslag en het transport van alle benodigdheden voor dit sportieve festijn.

Groenboek TLN 2022

Bijdrage aan het ‘Groenboek’ van TLN

Op 9 december 2022 j.l. heeft TLN het ‘Groenboek’ gepresenteerd. Met trots en dankbaarheid hebben wij hieraan een bijdrage mogen leveren.

de Rooy Transport boom

Wat kunnen we voor u doen?