Nieuws en updates

De Rooy deelt ervaringen tijdens de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit

NAL-ondertekening_1200-30-10-2023

Maandag 30 oktober j.l. deelde Peter en Priscilla de Rooy de ervaringen die zij hebben opgedaan met elektrificatie van de logistiek. Met onderwerpen als verduurzaming van de bedrijfsactiviteiten, stedenhubs, laadinfrastructuur, de koppeling van verwachte toekomstige laadvraag met netcapaciteit en de uitdagingen daarbij. De Rooy heeft geïnvesteerd én investeert in elektrische distributie en beschikt daarnaast over een eigen stadshub voor de regio Utrecht. Hiermee is de Rooy nu al klaar voor de 2025 zero-emissiezones in de steden!

Om de groei van het laadnetwerk structureel uit te breiden en te optimaliseren heeft de ondertekening van vernieuwde afspraken plaatsgevonden omtrent de regionale aanpak laadinfrastructuur door o.a. de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen,

Meer over de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit en deze ondertekening: https://www.linkedin.com/posts/nationale-agenda-laadinfrastructuur_tijdens-de-nationale-conferentie-duurzame-activity-7124773177280364546–WJC

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom 'groen', de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

'Houten On Stage' is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.