Nieuws en updates

De Rooy Transport doet mee aan Houtense Truckersdag nieuwe stijl

Houtense_truckerdag_500x333

Zaterdag 1 juli vond er weer een Truckersdag plaatst in Houten, dit keer de eerste versie van de ‘nieuwe stijl’. Niet meer alleen vrachtwagens, maar dit jaar ook sportwagens waar de mensen een rondje in konden meerijden.

Het doel van de Truckersdag is echter niet gewijzigd: mensen met een beperking een fantastische dag bezorgen. En dat is dit jaar wederom gelukt met dertien vrachtwagens en veertien sportwagens.

De Rotaryclub heeft deze dag 60 mensen met een beperking laten genieten van een vier uur durend programma met onder andere optredens van Dancepower, zanger Henk Pappelendam en Alex West. Burgemeester Gilbert Isabella zwaaide de eerste vrachtwagen vakkundig uit en gaf hiermee het startschot voor deze mooie dag. 

Ondanks dat de ritten dit jaar korter waren dan de voorgaande edities is dit niet ten koste gegaan van het plezier van de mensen. De deelnemers en de chauffeurs hebben nu al veel zin in de volgend editie.

De Rooy Transport neemt deel aan het Rotary Truck Festival

Zaterdag 29 juni was de Rooy Transport we aanwezig bij het Rotary Truck Festival, gehouden bij Expo Houten. Dit evenement, dat al jarenlang een geliefde traditie is, was voor ruim 80 jongeren met een verstandelijke beperking en hun begeleiding een dag vol activiteiten.

De nieuwe laadpas van TVM

Ontdek de baanbrekende TVM laadpas, onthuld op het Zero Emissie Event 2024, die elektrische vrachtwagens laat samenwerken en de duurzaamheid in de transportsector bevordert.

De Rooy Transport opgenomen in nieuwe editie HUB

We zijn trots om aan te kondigen dat de Rooy Transport opgenomen is in de nieuwste editie van HUB, gepubliceerd door TLN! In deze editie is er aandacht voor de elektrificatie van het wagenpark. Als koploper op het gebied van duurzaam transport. Benieuwd geworden hoe wij de stap hebben gezet naar een volledig elektrisch wagenpark?…

Bezoek Utrechtse wethouder Eva Oosters aan hub

Deze week organiseerden Transport en Logistiek Nederland en evofenedex een werkbezoek voor de Utrechtse wethouder Eva Oosters bij TLN-regiobestuurder de Rooy Transport - Logistiek. Peter en Priscilla de Rooy.

Energienet vol?

Het stroomnet piept en kraakt in haar voegen; het kan de snelle ontwikkelingen niet bijhouden. De regio Utrecht / Houten staat 'op zwart', dat wil zeggen geen enkele ruimte voor uitbreiding. Met nog een nieuwe (de zesde!) volledig elektrische vrachtwagen op komst een extra uitdaging!

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?