Nieuws en updates

De Rooy Transport plaatst de eerste openbare snellader in Houten.

de-Rooy-Snellader-peppel_02-11_2023

De openbare snellader staat aan de Peppelkade 29, op bedrijventerrein Doornkade en is toegankelijk voor zowel particulieren als bedrijven. De snellander draagt bij aan de verdere verduurzaming van Houten en omgeving. De ultramoderne laadpaal biedt twee laadpunten met een vermogen van maar liefst 240 kW per stuk, waarmee elektrisch laden in Houten een grote stap voorwaarts maakt.

Elektrische voertuigen kunnen hiermee snel en efficiënt laden, waardoor de drempel voor het kiezen van een elektrische (bedrijfs)auto nog lager wordt.

We zijn trots op deze mijlpaal en blijven ons inzetten voor een groenere toekomst in de logistieke sector.

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom 'groen', de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

'Houten On Stage' is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.