Nieuws en updates

Presentatie Zero Emissie Truck Academy

Presentatie-Zero-Emissie-Truck_500x333

‘Wie wil vermenigvuldigen moet delen’ Vrijdag 6 oktober 2023 gaven Peter en Ad de Rooy bij de Zero Emissie Truck Academy van Zeeland Connect inzicht in wat komt kijken bij het elektrificeren van transport. Met hun motto ‘wie wil vermenigvuldigen moet delen’ in hun achterhoofd, gaven ze met een video een blik achter de schermen bij de inzet van de verduurzaming van hun activiteiten en de elektrische trucks.

De Rooy Transport ziet kansen in de energietransitie. Voor ons als bedrijf én voor de branche in geheel. Met het delen van onze ervaringen aan collega-transportbedrijven dragen wij bij aan groter draagvlak voor investeringen in duurzaamheid.

Met dank aan HCNP voor de video.-

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom 'groen', de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

'Houten On Stage' is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.

De Rooy Transport ontvangt vierde ster

De Rooy heeft de vierde ster mogen ontvangen van Lean & Green voor haar inzet om haar CO2 uitstoot drastisch te verminderen.