Nieuws en updates

Samenwerking Lysenko-koor en Rotary Club Houten Castellum voor Oekraïne.

Dankzij inzet van verschillende Houtense partijen kon een groot aantal theaterstoelen naar Dolyna, Oekraïne vervoerd worden. Ze worden daar gebruikt in het theater.

Initiatiefnemer Michiel van Liere vernam van een contact bij het Apeldoornse theater, dat er 176 theaterstoelen gratis ter beschikking gesteld zouden worden. Van Liere bedacht dat de stoelen zeer welkom zouden zijn in Oekraïne en kwam daarom direct in actie.

Cultuur speelt in Oekraïne een hele belangrijke rol. Met name nu in oorlogstijd vindt men veel troost in kunst en muziek. Van Liere besloot daarom ‘een rondje te bellen’ en had al snel medewerking gevonden van een aantal partijen. De Rooy Transport BV zorgde ervoor dat een Oekraïense transportbedrijf de stoelen kon vervoeren en regelde tevens de exportdocumenten. 

Voor de financiering van het transport vond hij een aantal donateurs bereid om dit project mogelijk te maken. Het Lysenko-koor, een Oekraïens koor uit Tull en t Waal,   nam het grootste gedeelte van de kosten voor zijn rekening en Rotary Club Houten Castellum was medefinancier van dit project

Van Liere, ook betrokken bij eerdere transporten naar Oekraïne, heeft dankzij zijn betrokkenheid bij het Lysenko-koor goede contacten met de burgemeester van Dolyna, de eerste loco en de gemeentesecretaris.

“Op vrijdag 7 juli hebben een paar sterke mannen, onder andere Sasha en Ivan Kmet, ervoor gezorgd dat de stoelen van het Apeldoornse theater in de Oekraïense vrachtwagen terechtkwamen. De stoelen zijn maandag 10 juli jl. afgeleverd bij het theater in Dolyna.”

Samenwerking Lysenko-koor en Rotary Club Houten Castellum voor Oekraïne.

Dankzij inzet van verschillende Houtense partijen kon een groot aantal theaterstoelen naar Dolyna, Oekraïne vervoerd worden.

De Rooy Transport doet mee aan Houtense Truckersdag nieuwe stijl

Zaterdag 1 juli vond er weer een Truckersdag plaatst in Houten, dit keer de eerste versie van de ‘nieuwe stijl’. Niet meer alleen vrachtwagens maar dit jaar ook sportwagens waar de mensen een rondje in konden meerijden.

Koninklijk onderscheiden

Dit jaar heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om Ad de Rooij en Peter de Rooij een Koninklijke onderscheiding te geven voor hun bijzondere verdiensten die zij hebben vervuld voor de (Goyse) samenleving.

Verkeersles dode hoek voor basisschoolleerlingen

De afgelopen weken heeft De Rooy Transport dode hoeken lessen verzorgd voor de gemeente Houten, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Heel Houten danst voor Turkije en Syrië

Ook de Rooy draagt haar steentje bij om geld in te zamelen voor de slachtoffers van Turkije en Syrië, al het ingezamelde geld gaat naar Giro 555.

Van Dijk Utrecht levert eerste elektrisch Volvo FM trekker af

Verdere verduurzaming van ons transport met de vandaag afgeleverde eerste elektrische Volvo FM trekker.

Alle goeds voor 2023!

De directie van de Rooij Transport wens iedereen hele fijne kerstdagen toe en voor het nieuwe jaar alle goeds. Laten we samen proosten op een mooi 2023!

Rond on Ice

Het kan weer: schaaten op het plein van Het Rond in Houten. Ook dit jaar verzorgen we de opslag en het transport van alle benodigdheden voor dit sportieve festijn.

Groenboek TLN 2022

Bijdrage aan het ‘Groenboek’ van TLN

Op 9 december 2022 j.l. heeft TLN het 'Groenboek' gepresenteerd. Met trots en dankbaarheid hebben wij hieraan een bijdrage mogen leveren.