Nieuws en updates

Samenwerking Lysenko-koor en Rotary Club Houten Castellum voor Oekraïne.

transport-oekraine_500x333

Dankzij inzet van verschillende Houtense partijen kon een groot aantal theaterstoelen naar Dolyna, Oekraïne vervoerd worden. Ze worden daar gebruikt in het theater.

Initiatiefnemer Michiel van Liere vernam van een contact bij het Apeldoornse theater, dat er 176 theaterstoelen gratis ter beschikking gesteld zouden worden. Van Liere bedacht dat de stoelen zeer welkom zouden zijn in Oekraïne en kwam daarom direct in actie.

Cultuur speelt in Oekraïne een hele belangrijke rol. Met name nu in oorlogstijd vindt men veel troost in kunst en muziek. Van Liere besloot daarom ‘een rondje te bellen’ en had al snel medewerking gevonden van een aantal partijen. De Rooy Transport BV zorgde ervoor dat een Oekraïense transportbedrijf de stoelen kon vervoeren en regelde tevens de exportdocumenten. 

Voor de financiering van het transport vond hij een aantal donateurs bereid om dit project mogelijk te maken. Het Lysenko-koor, een Oekraïens koor uit Tull en t Waal,   nam het grootste gedeelte van de kosten voor zijn rekening en Rotary Club Houten Castellum was medefinancier van dit project

Van Liere, ook betrokken bij eerdere transporten naar Oekraïne, heeft dankzij zijn betrokkenheid bij het Lysenko-koor goede contacten met de burgemeester van Dolyna, de eerste loco en de gemeentesecretaris.

“Op vrijdag 7 juli hebben een paar sterke mannen, onder andere Sasha en Ivan Kmet, ervoor gezorgd dat de stoelen van het Apeldoornse theater in de Oekraïense vrachtwagen terechtkwamen. De stoelen zijn maandag 10 juli jl. afgeleverd bij het theater in Dolyna.”

Bezoek Utrechtse wethouder Eva Oosters aan hub

Deze week organiseerden Transport en Logistiek Nederland en evofenedex een werkbezoek voor de Utrechtse wethouder Eva Oosters bij TLN-regiobestuurder de Rooy Transport - Logistiek. Peter en Priscilla de Rooy.

Energienet vol?

Het stroomnet piept en kraakt in haar voegen; het kan de snelle ontwikkelingen niet bijhouden. De regio Utrecht / Houten staat 'op zwart', dat wil zeggen geen enkele ruimte voor uitbreiding. Met nog een nieuwe (de zesde!) volledig elektrische vrachtwagen op komst een extra uitdaging!

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom 'groen', de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…