Nieuws en updates

Samenwerking Lysenko-koor en Rotary Club Houten Castellum voor Oekraïne.

transport-oekraine_500x333

Dankzij inzet van verschillende Houtense partijen kon een groot aantal theaterstoelen naar Dolyna, Oekraïne vervoerd worden. Ze worden daar gebruikt in het theater.

Initiatiefnemer Michiel van Liere vernam van een contact bij het Apeldoornse theater, dat er 176 theaterstoelen gratis ter beschikking gesteld zouden worden. Van Liere bedacht dat de stoelen zeer welkom zouden zijn in Oekraïne en kwam daarom direct in actie.

Cultuur speelt in Oekraïne een hele belangrijke rol. Met name nu in oorlogstijd vindt men veel troost in kunst en muziek. Van Liere besloot daarom ‘een rondje te bellen’ en had al snel medewerking gevonden van een aantal partijen. De Rooy Transport BV zorgde ervoor dat een Oekraïense transportbedrijf de stoelen kon vervoeren en regelde tevens de exportdocumenten. 

Voor de financiering van het transport vond hij een aantal donateurs bereid om dit project mogelijk te maken. Het Lysenko-koor, een Oekraïens koor uit Tull en t Waal,   nam het grootste gedeelte van de kosten voor zijn rekening en Rotary Club Houten Castellum was medefinancier van dit project

Van Liere, ook betrokken bij eerdere transporten naar Oekraïne, heeft dankzij zijn betrokkenheid bij het Lysenko-koor goede contacten met de burgemeester van Dolyna, de eerste loco en de gemeentesecretaris.

“Op vrijdag 7 juli hebben een paar sterke mannen, onder andere Sasha en Ivan Kmet, ervoor gezorgd dat de stoelen van het Apeldoornse theater in de Oekraïense vrachtwagen terechtkwamen. De stoelen zijn maandag 10 juli jl. afgeleverd bij het theater in Dolyna.”

Montage batterijen 2e accu-container

Nadat half januari de tweede accu-container is geplaatst zijn nu alle batterijen gemonteerd, wat een belangrijke mijlpaal is voor ons project.

de Rooy Transport- Logistiek op ‘Houten On Stage’

'Houten On Stage' is dé plek waar VMBO leerlingen en bedrijven met elkaar in contact komen. Als regionale werkgever zijn wij uiteraard aanwezig. Om de mooie beroepskansen die transport en logistiek in het algemeen en de Rooy in het bijzonder bieden.

De Rooy Transport ontvangt vierde ster

De Rooy heeft de vierde ster mogen ontvangen van Lean & Green voor haar inzet om haar CO2 uitstoot drastisch te verminderen.

De Rooy Transport en Bricklog slaan een dubbelslag met behalen ISO 14083 verificatie

De Rooy Transport en Bricklog slaan een dubbelslag met het behalen van de ISO 14083 verificatie voor Vervoerder (supplychain partner) en voor het Calculatie Platform! Daarmee is de Rooy de 1e distributeur wereldwijd die is hiervoor is geslaagd.

Plaatsing tweede accu-container

Trots op vooruitgang! Onze tweede accu-container is geleverd, een belangrijke stap in het uitbreiden van de capaciteit voor het opladen van elektrische trucks.

De Rooy sponsort tijdelijke IJsbaan in Houten

Trots om aan te kondigen dat Transportbedrijf De Rooy de medesponsor is van de tijdelijke ijsbaan op 'Het Rond' in Houten!