Nieuws en updates

Verkeersles dode hoek voor basisschoolleerlingen

Verkeerles-dode-hoek-500-x-333

Ook dit jaar verzorgde De Rooy Transport de dode hoek lessen in de gemeente Houten. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland bezocht De Rooy in totaal 7 basisscholen in de gemeente Houten de afgelopen dagen.

Dit jaar was onder andere basisschool De Boogerd in ‘t Goy aan de beurt voor de verkeersles dode hoek. Ter voorbereiding van het verkeersexamen werd groep 7 van basisschool De Boogerd uitvoerig getest op hun kennis van de dode hoek van een vrachtwagen. Daarbij mochten de leerlingen per 2 plaats nemen in de cabine van de vrachtwagen om zelf te ervaren hoe het is als chauffeur én wat je wel en niet ziet in de spiegels. De leerlingen moesten in de spiegels een andere leerling zoeken die buiten in de dode hoek van de vrachtwagen stond.

Het was een leerzame les voor de leerlingen van groep 7 van basisschool De Boogerd. In het totaal heeft De Rooy voor zo’n 245 leerlingen in de gemeente Houten de dode hoek les verzorgd ter voorbereiding van het verkeersexamen van 2023. Wij wensen alle leerlingen succes met het verkeersexamen.

Bezoek Utrechtse wethouder Eva Oosters aan hub

Deze week organiseerden Transport en Logistiek Nederland en evofenedex een werkbezoek voor de Utrechtse wethouder Eva Oosters bij TLN-regiobestuurder de Rooy Transport - Logistiek. Peter en Priscilla de Rooy.

Energienet vol?

Het stroomnet piept en kraakt in haar voegen; het kan de snelle ontwikkelingen niet bijhouden. De regio Utrecht / Houten staat 'op zwart', dat wil zeggen geen enkele ruimte voor uitbreiding. Met nog een nieuwe (de zesde!) volledig elektrische vrachtwagen op komst een extra uitdaging!

Donderdag 16 mei: Fiets naar je werkdag

De Rooy Transport zet zich ook in om op die dag in de regio Utrecht de meeste fietskilometers bij elkaar te fietsen! Daarom komen we op de fiets naar het werk. Doe je ook mee?

Nieuwsuur over Zero-emissiezones, 12-4-2024

Afgelopen vrijdag, 12 april, besteedde Nieuwsuur aandacht aan een onderwerp dat ons, en een groot deel van de Nederlandse logistiek raakt: de zero-emmissiezones. De afgelopen jaren hebben wij al geanticipeerd op deze wetgeving die er vroeg of laat zit aan te komen. Lees meer over onze aanpask.

Interview Transport & Logistiek: via rechtervoet naar alternatieven

Naar aanleiding van het verkrijgen van de vierde star van Lean & Green is Peter de Rooy geïnterviewd door Transport & Logistiek. Lees hier het interview over de he waarom 'groen', de weg ernaar toe en de ontwikkelingen.

Verkeerslessen Dode Hoek voor basisschoolleerlingen

Een ongeval met een kind. Dat wil je niet. Niet als kind, niet als ouder en ook niet als transportbedrijf. Daarom geven we jaarlijks op basisscholen ‘dodehoeklessen’. Doel is kinderen laten beleven dat je niet altijd zichtbaar bent voor de chauffeur en zo ongevallen vermijden. In een prettige samenwerking met lokale scholen in de regio…